1.8.06

Kas ka teil on ametnikega selliseid absurdseid situatsioone tekkind?

Muideks, nendele, kes pole kursis, siis vanade eestlaste kalendri järgi hakkas täna august.
Tegemist pole muidugi sitaks vanade eestlaste kalnedriga, vaid mingi mõnisada aastat vanadega.
Veel vanemate eestlaste nimed ei olnud tõenäoliselt Augustid, vaid pigem Meleleiv, Õnnekibu ja Mingi-Kaherublaneshashlõkk.
Aga normaalselt vanade eestlaste rahvakalendri järgi oli August üks vana ja poollollakas mees Tagaverest, kellele augusti alguses mindi ja valati unepealt viina ninna, millepeale viimane võttis võrri ja sõitis Võntküla poodi viina järgi, õeldes eidele, et Eit, Eit, nüüd läeb saamaks, ma tunnen et kuskil jagatasse viina, mul lõhn ninas! Aga seda ta tegi muidugi alles pärast ärkamist, mis juhtus mingi kolme paiku alles. Külarahavas oli seks ajaks juba puu alla norskama jäänd.
Kuna Augustil ja tema eidel oli kokkulepe, et koduseinte vahel omasi ei peksta, siis läks eit ja hakkas nürilt puu all puhkavat külarahvast pesukurikaga peksma.
Sealt tekkisid regilaul ja veljo tormis.

5 kommentaari:

Arkadi Zuk ütles ...

Üks taoline situatsioon oli küll. Külapoiss August keda ka aadiks ja vahest naljaviluks sittarattaks kutsuti, hüüdis ükskord metsaveerelt haleda häälega "Hunt tuleb". Tuligi Hunt. Vanaeesti ametnikud pummeldanud koos hundiga mitu päeva nii, et maa must. Nii nad selle põllumajanduse persse keerasidki.

Jubejuss ütles ...

Põllumajandust ei tohi üheksa korda narrida!

Anonüümne ütles ...

no aga mu meelest elas august ikka kirimäel või taga-taeblas. tuleta ikka korralikult meelde.

Jubejuss ütles ...

nojah, Tagaveres elas Edvin, aga silmas pidasin ma hoopis seda kuramuse, mistand oligi noh, see joodik-pottsepp, kes valerkaga koos võrridega kilomeetreid võtsid. Koelas elasid. No vat mälu hakkab alt vedama.

Jubejuss ütles ...

Viktor!
Mehe nimi oli Viktor!