13.10.05

Rumalad lätlased

Ükspäev otsustasid lätlased, et kaevavad Suure-Munamäe maatasa, et siis neil Baltikumi kõrgeim tipp. Mõeldud, tehtud - võtsidki siis oma väiksed läti labidased ja tulid öösi kohale ja hakkasid agu andma. Hommikuks oligi Suur-Munamägi läind! Aga oh õnnetust - nagu mäeinseneride vanasõna ütleb, ei kao ega haihtu mägi, vaid muutub ühest kohast teise, siis nii oligi, et kaevates Suurt-Munamäge, loopisid nad maa lihtsalt sinna kõrvale ja sellest tekkis uus mägi - "Veel Suurem Munamägi". Lätlased kiristasid hambaid ja lõid labidasega ühte väikest Haanjamaa miist, kes oli alles väike poiss. Aga teha polnd midagi. Tuli oodata uut ööd. Seekord otsustasid lätlased, et enne mõtlevad. Nüüd tõusiski kõige tähtsam lätlane, kelle nimi oli Kaspars ja ütles, et mäe peab loopima laiali, mitte ühte hunnikusse. Mõeldud, tehtud - öö läbi pildusid lätlased mäge laiali, nii et Rõuge inimesd ei saand magadagi. Kui hommik saabus, asusid lätlased tehtud tööd üle vaatama. Oh seda häda ja viletsust, avastasid lätlased. Nimelt, nagu me kõik väga hästi teame, asub mägi ju alati orus (ärge tulge mulle rääkima, et mägi asub mäe otas!) ja kuna öösel sadas vihma siis kogu laiali pillutud munamägi vajus orgu kokku tagasi ja oli senisest veelgi kohevam nii, et oli tekkinud uus "Tunduvalt Suurem Munamägi Kui Eelmised Kaks Olidki". Ei jäänudki jälle lätlastel muud üle kui hambaid kiristada ja uut ööd, elik võimalust ootama jääda, samuti lõid nad labidasega ühte mööduvat koera.
Järgmisel ööl otsustasid lätlased mäe maa sisse kaevata - sobiliku augu tegemisel vabanevast materjalist tekkis "Eriti Suur Munamägi".
Ülejärgmisel ööl otsustasid lätlased mulla õhku visata - tekkis "Suur, Aga Ka Kohev Munamägi".
Üleülejärgmisel ööl proovisid lätlased mulla ära süüa - tekkis "Suur Väsind Mulda Täis Magavatest Lätlastest Koosnev Munamäg"i.
Pärast seda tekkis "Suur Lätlaste Mullase Väljaheite Munamägi".
Siis oli veel "Seisame Sel Kuradi Mäel Ees, Et Keegi Teda Ei Näeks Munamägi", siis "Maha Munamägi Munamägi" ja "Pistke Perse Oma Munamägi"
Lõpuks tuli kohalik konstaabel, konfiskeeris labidased ja käskis kõigil laiali minna.
Nii lõppesidki Ühispanga suvepäevad.

Selle loo rääkis mulle Helin

P.S seosed selle loo, valimiste ja haridusministri mehega on puhtjuhuslik, ega puutu kudagi minu valimiskampaaniasse

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kas see - :|